Bucak Ziraat Odası

ZOBİS
Bucak Ziraat Odası > Haberler > Bireysel Sulama Sistemleri %50 Hibe Başvuruları 1.Mart.2019'a Kadar Devam Edecek.

Sulama Desteği:
Tarım ve Orman Bakanlığınca Yürütülmekte olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Bireysel Sulama Sistemlerine hibe desteği verilecektir. Tarım ve Orman Bakanlığınca Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS ) kayıtlı olan tüm çiftçilere aşağıda belirtilen Bireysel Sulama Sistemleri almak için başvurmaları durumunda, kurulacak olan sistemin %50’sine (KDV Hariç) hibe desteği verilecektir.
2019 YILINDA % 50 HİBE DESTEĞİ VERİLECEK
BİREYSEL SULAMA SİSTEMLERİ
1. Tarla içi damla sulama sistemi kurulması,
2. Tarla içi yağmurlama sulama sistemi kurulması,
3. Tarla içi mikro yağmurlama sulama sistemi kurulması,
4. Tarla içi yüzey altı damla sulama sistemi kurulması,
5. Lineer veya Center Pivot sulama sistemi kurulması,
6. Tamburlu sulama sistemi kurulması,
7. Güneş enerjili sulama sistemleri kurulması,
Tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni sulama teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırarak; daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, zor şartlarda ve bedenen çalışan üreticilerimizin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerini düşürerek uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir düzeye getirmek için Bireysel Sulama Sistemleri Alımlarına Hibe Desteği verilecektir.
Başvurular Uygulama Rehberi yayınlanma tarihi olan 01 Ocak 2019’de başlamış olup başvurular 60 (altmış) gün sürecektir. Başvurular İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne yapılacaktır. Daha geniş bilgi için tüm çiftçilerimizi Burdur İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kırsal Kalkınma Şube Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekmektedir
Ülke Genelindeki Modern Sulama Sistemlerinin Kurularak Daha Da Geliştirilmesi
Tarımsal Sulama Sistemlerinin Dünya Standartlarına Getirilmesi
Verimli Tarımsal Üretimin Yapılması
Özellikle İklimsel Anlamda Daha Kurak Bölgelerde Verimliliğin Arttırılması
Tarımsal Anlamda Pazar İhtiyaçlarına Daha Çabuk Cevap Verilmesi Amacını Taşımaktadır.