Bucak Ziraat Odası

ZOBİS
Bucak Ziraat Odası > Haberler > Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal ÖZEL"in 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü Nedeniyle Yayımladığı Mesajı

Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal ÖZEL"in 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü Nedeniyle Yayımladığı Mesajı:
“14 Mayıs Dünya Çiftçiler Gününü, Atatürk’ün “Milli Ekonominin temeli tarımdır” ve “Milletimiz çiftçidir. Milletin çiftçilikteki çalışma imkanlarını, asri ve iktisadi tedbirlerle en yüksek seviyeye çıkarmalıyız” sözlerinden aldığımız güçle ve İktisadi kalkınmada öncü sektör olarak kabul edilen ve Dünyadaki tüm ekonomilerde birincil faaliyet sahası olan Tarım kesiminin bir üyesi olmanın verdiği gururla kutluyoruz.
Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu’nun (IFAP) kuruluş tarihi olan 14 Mayıs 1984”den beri her yıl ‘’Dünya Çiftçiler Günü’’ olarak kutlanmaktadır.
Dünyada milyarlarca insan çiftçilerin yaptıklarına bağımlıdır. Önümüzdeki 40 yıl içinde 9 milyara ulaşması beklenen dünya nüfusun beslenmesi için geçen 10.000 yılın toplamından daha fazla gıda üretimine ihtiyaç duyulmaktadır.
Ülkemizde Milli gelirinin %14’ü, ihracatının %15’i ve istihdamının yaklaşık %40’ı tarım sektörü aracılığıyla olmaktadır. Yaklaşık bir asır önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘’Milli Ekonominin Temeli Ziraattir’’ söyleminin hala bugün bile ne kadar önemli bir alan olduğunun milli ekonomiye olan katkısı göz ardı edilemeyecek kadar stratejik bir sektör olduğu ortadadır.
Ülkemizin kalkınmasında, ekonomimizin büyümesinde, üretim ve verimliliğin artırılmasında, hayat standartlarının yükseltilmesinde, tarımsal üretimin her kademesinde alın teri olan çiftçilerimiz, her zaman baş tacımızdır.
Yediğimiz her ekmekte, içtiğimiz her çorbada, giydiğimiz her kıyafette çiftçimizin hakkı ve alın teri vardır. Geçimini topraktan sağlayan, topraktan aldığı ürüne değer katarak onu bizlere ulaştıran çiftçilerimizin emeği kutsaldır.
Toprağın bereketinin üretime, üretimin zenginliğe ve huzur ortamına katkı sağlaması dileğiyle, tek amaçları üretmek, üretirken insanca ve sadece namerde muhtaç olmadan yaşama azmi ile toprağı işlemeye gayret eden çiftçimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nü kutluyor, ürünlerinin bereketli, geleceklerinin umutlu olmasını diliyorum.Saygı ve Sevgilerimle Bucak Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bilal ÖZEL