Bucak Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Bucak Ziraat Odası > Haberler > BUCAK ZİRAAT ODASI BAŞKANI MUZAFFER ÖZDEMİR ÇALIŞAN KADIN ÇİFTÇİLER GÜNÜ NEDENİYLE BİR KUTLAMA MESAJI YAYIMLADI;

BUCAK ZİRAAT ODASI BAŞKANI MUZAFFER ÖZDEMİR ÇALIŞAN KADIN ÇİFTÇİLER GÜNÜ NEDENİYLE BİR KUTLAMA MESAJI YAYIMLADI;

BUCAK ZİRAAT ODASI BAŞKANI MUZAFFER ÖZDEMİR ÇALIŞAN KADIN ÇİFTÇİLER GÜNÜ NEDENİYLE BİR KUTLAMA MESAJI YAYIMLADI;
Kadınların Tarımın Merkezinde Yer Aldığına Vurgu Yapan Özdemir; “Son Rakamlara Göre, Tarımda Çalışan 6 Milyon Kişinin Yüzde 48’i Olan 2 milyon 880 Binini Kadınlar Oluşturuyor. Buna Rağmen, Tarımda Çalışan Kadınların Yüzde 70’i Ücretsiz Aile İşçisiyken, Sadece Yüzde 17’si Kendi Nam ve Hesabına Çalışıyor. Tarımdaki Kadınların Yüzde 93’ten Fazlası Kendi Adına Sosyal Güvenlik Sistemine Kayıtlı Değil. Erkeklerden Çok Daha Fazla, Hemen Her Gün 16-17 Saat, Evdeki İşlerinin Yanı Sıra Tarlada, Bahçede, Ahırda, Ağılda Çalışıyor. Kırsalda Bu Kadar Büyük Bir Fonksiyon Üstlenen Kadın Çiftçilerimiz, Çoğu Zaman Geçmişten Öğrendikleri Geleneksel Yöntemlerle Üretime Katkı Sağlıyor”.
Çalışan Emekçi Kadın Çiftçilerimizin %5"lik Tarım Bağkur İndirimine Artı Pozitif Ayrımcılık İçin %5"lik Bir İndirim Daha Sağlanarak %10 İndirim Sağlanmasını İstiyoruz..
Çiftçi Kadınlarımıza Verdiğimiz Değer ve Kadın Çiftçilerimizin Sesi Olarak Bucak Ziraat Odamız Meclisinde Yer Alan Sayın Esma KOŞDİLİ"yede Teşekkür Ederiz.Gelecek Dönemlerde Kadınlarımızın Daha Çok Söz Sahibi Olduğu Günleri Temenni Ederim.
Bu Temennilerle Bucak Ziraat Odamıza Kayıtlı 2326 Çalışan Kadın Çiftçilerimizin Gününü Kutlar Saygı ve Sevgilerimi Sunarım..Bucak Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer ÖZDEMİR